fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Månedsbrev Tverrliggeren november 2017

Månedsbrev Tverrliggeren november 2017

  • 31-10-2017

Heisann alle sammen. Nå kommer enda et månedsbrev herfra, som forteller at en ny måned er over. Nå går høstmånedene fort unna. På Tverrliggeren er barna skikkelig glad i å være ute, og vi ser at de reflekterer over endringene i naturen. Høsten kan være nydelig, og utrolig hvor kjekt det kan være med visne blader eller litt vann i ei bøtte. Selv om vannet ofte kommer fra plasser de ikke har lov til å grave. Da holder en vakt etter voksne, mens den andre henter vann. Teamwork.

Denne måneden har vi startet opp med Kardemomme by, og det er lett å se at dette elsker de. Det er kjent og kjekt, og mange forteller med glede om besøk fra Dyreparken hvor de har møtt de ulike karakterene. Vi har og om kroppen vår, og har lånt mange kjekke bøker på biblioteket og er opptatt av å benevne de ulike kroppsdelene i hverdagen med sang og bevegelser. Hver dag før vi starter å spise lunsj er det alltid "hendene i taket, hendene på hodet, øreflippen, nesetippen, halsen og albuen", før det er versågod, og de bokstavelig talt kaster seg over maten.

Dette temaet fortsette vi med i november, for vi starter opp med juleforberedelser i slutten av måneden. Så fra uke 48 går alle faste aktiviteter ut.

2 november er det Lanternefest i barnehagen. Da møtes vi på Fritidsgården kl 18 med lyktene vi har laget, så går vi samlet ned til barnehagen hvor Merethe og SU venter med god lapskaus og saft. Husk småpenger. Inntektene går til fadderbarnet vårt, og et annet veldedig formål vi ikke helt har bestemt oss for enda.

17 november er det planleggingsdag, og da er barnehagen stengt.

Vi oppfordrer alle til å svare på brukerundersøkelsen, som varer ut november.

I uke 47 skal vi ha foreldresamtaler, og vi vil i god tid henge opp tid for samtalene på tavlen i gangen.

Minner til slutt om varmere klær til barna. Vi er mye ute, og kjenner at det begynner å bli kaldt.

Høsthilsener fra Aimee, Ragny, Ester, Sheyda og Frank.