fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Månedsbrev Tverrliggeren desember 2017

Månedsbrev Tverrliggeren desember 2017

  • 30-11-2017

Månedsbrev for november.

Tema: Kardemomme by, høst og kroppen.

Hei alle sammen, da er november over og dette har vært en fin måned, med gode opplevelser og opplegg. November startet bra med blant annet lanternefesten, og vi vil takke alle for ett godt oppmøte!
Vi har brukt november til å gjøre oss ferdige med tema Kardemomme by, høst og kroppen. Kardemomme by har blitt brukt i samlingene, mens temaene kroppen og høst har blitt brukt i opplegg og turer. Vi har i forbindelse med tema kroppen vært med på fellessamling hvor barna har kommet frem for å vise hvor forskjellige kroppsdeler hører til på kroppen. Vi har gått på litt lengre turer i november, da blant annet lekeplassen ved Ester. vi har og vært på turer til fritidsgården,
der fikk vi sett hva høst og vinter har å si for dyrene. Det var tydelig at dyrene begynner å trekke seg mer inn, når kulda kommer snikende. Vi hadde heldigvis muligheten til å sitte inne i grillhytta på gården for å nyte maten.
Vi har hatt hinderløype og ball-lek for de minste denne måneden, dette for å styrke øye – hånd, øye – fot koordinasjonen. De er en aktiv gjeng de minste og vi ser lyst på mulighetene for enda lengre turer. ABC har denne måneden gått inn i tema måling. Her har de fått praktisk undervisning med eksperimenter som «hva treffer bakken først?». I november har vi spist mye god mat på avdeling. Lapskaus, lakseform og kjøttpudding. Vi har også spist pølser og spagettifigurer som de minste fikk være med på å lage. Kjempegodt og kjempegøy! Mens de minste kokkelerte fikk de eldre barna laget flotte malerier ved å brette og åpne ett ark fult av forskjellig maling. (Bildene ligger på avdeling og kan tas med hjem).
Desember.
Tema: Jul, høytid, tradisjon, sang og kunst.
Vi vet at de fleste familier har mange ekstra aktiviteter i desember, derfor skal vi jobbe for å skape en mest mulig rolig hverdag for barna. Det vil bli travelt, men vi ønsker å ha det kjekt fra første luke i kalenderen til starten på det nye året. Vi har i den forbindelse alt startet med juleforberedelsene. Vi har vært å lånt noen kjekke julebøker fra biblioteket og begynt å pynte avdelingen. Barna har fått lov i november til å ønske seg noen nye leker som kommer i desember. Mer LEGO, playmo, ny hylle til kjøkkenkroken og nye kostymer er på vei.
I løpet av julen vil vi ha juleverksted hvor vi lager julepynt og gaver og vi vil bake julebakst. Dette vil ta plassen til turdagene, så ingen turer i desember. Vi gleder oss også til nissefest og Lucia. Info om Lucia henger på avdelingen, info om nissefest kommer snart. Hver fredag i desember vil det være adventssamling hvor vi tenner lys og synger julesanger.
Håper dere alle får en varm og god jul, hilsen personalet på tverrliggeren 

Viktig informasjon:
Innskrenket åpningstid i romjulen 7.30-16.30
Det blir ikke tur dager i desember så ingen trenger sekk på onsdager.
Det er viktig at barna har nok skift nå som det er så kaldt.

Viktige datoer:
Langåpendag for påmeldte 06.12.17 & 12.12.17
Luciafrokost 13.12.17
Nissefest 20.12.17
Planleggingsdag 2.1.18, hele personalet på kurs.