fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Bli venn med regnet

image

Bli venn med regnet

  • 29-10-2018

Å være ute i regn er gøy! Lørdagen og søndagen kan fort bli lange om barna skal være inne hele dagen. Kle på dere godt, så blir utetiden i regnværet en morsom opplevelse. Så lenge barna kan gjøre noe kjekt i regnværet, så vil de gjerne ut. Det er vi voksne som setter begrensningene, og kanskje vi skulle sluttet med det :-) Vær positive og gå ut i regnværet å lek. Barna bryr seg ikke om de blir våte, det er det vi voksne som gjør. Det er kanskje ikke så fristende å gå ut i plaskregn, men med riktige klær, blir opplevelsen god. Velg regntøy med omhu. Første bud er at det er vanntett.. For de små er det kanskje best med et tynt og lett regntøy, for da kan de enklere bevege seg enn hvis regntøyet er tungt å stivt.

Her er forslag til noen aktiviteter:

Det skjer mye i naturen når det regner, bl.a marken kommer ut, og fisken biter. Har du barn som er glad i innsekter og mark, finn frem en boks å gå på innsektsjakt. Hvem finner mest? Marken kan jo også brukes til fiskeagn. Husk å sette innsektene fri etter endt jakt. Lurer dere på hvor mye regn som kommer, så lag en regnmåler og sjekk hvor mye det har regnet. Lekeplassjakt kan også være morsomt i regnet. Gå tur rundt i nabolaget, og se om dere finner en ny lekeplass. Ta på dere regntøy og støvler alle mann, og gå ut å hopp i sølepytter. Hvem finner den største sølepytten? Hvem får størst plask? Har du i tillegg litt Zalo i, blir det enda morsommere :-)

Snart er det Lanternefest i Gauselbakken, og vi gleder oss til det. Vi satser på fint vær, og håper mange av dere har tid til å være med oss denne ettermiddagen. Det vil bli solgt kaffe, saft, lapskaus og kunst til inntekt for Shaheen, fadderbarnet vårt, og evt Stine Sofie stiftelsen.

Menyen fremover blir:

Uke 44: Restefest

Uke 45: Fiskeboller i hvit saus

Uke 46: Stengt

Uke 47: Skogsoppsuppe

Uke 48: Lasagne

Hilsen

Merethe