fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Månedsbrev fra cornerflagget desember 2018

image

Månedsbrev fra cornerflagget desember 2018

  • 03-12-2018

Hei!

De siste to månedene har vi jobbet med eventyret " Gullhår og de tre bjørnene". Det har fenget hele avdelingen. De kan eventyret godt, og det viser igjen i leken på avdelingen. Barna synes det er ekstra stas når de får låne konkretene vi bruker i samling til å leke med. Da gjenforteller og leker de eventyret. Dette er god språktrening for alle aldersgrupper. 
Vi har også har om Edvard Munch og hans malerier. Alle fikk prøve seg som kunstnere, og malte noen flotte malerier med inspirasjon fra bildet "Skrik"

Det er en fin barnegruppe på avdelingen, med lite konflikter og mye fin lek. Vi deler ofte barnegruppen i mindre grupper, og da ser vi at det foregår mye god lek og godt samspill mellom barna. Vi opplever også at det er relativt lite støy på avdelingen, og en fin rolig stemning under måltidene. 

I desember ønsker vi å skape en rolig og koselig førjulsstemning på avdelingen. Vi skal kose oss med å lage julepynt og julegaver, bake og smake på julekaker, og synge julesanger. Årets adventskalender er at barnet skal henge opp juletre i rutene på vinduet. På hvert juletre er det bilde av et barn, og en oppgave tilpasset barnet. 
Boken "24 dager til jul" skal vi lese et kapitel fra hver dag. Den handler om to mus, og hva de opplever i dagene før julaften.

Hver morgen serverer vi kaffe på avdelingen til dere foreldre som kan tas med på vei til jobb.

Viktige datoer i desember:

Mandag 10.des: Take away teater for 2-5 åringene. En eventyrstund om Trollmannen fra Oz.

Torsdag 13.des: Luciafrokost for foreldre og barn kl. 08.00

Onsdag 19.des: Nissefest for barn og personal.

I romjulen er det innskrenka åpningstid, kl. 07.30 - 16.30.

2.januar er det planleggingsdag. Da er barnehagen stengt.

Tessie har startet på cornerflagget. Hun skal ha språk og arbeidspraksis hos oss.

Ønsker dere alle en fin adventstid.

Hilsen 

Tatiana, Hilde, Inger Lise, Tessie og Tone Merete.