fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Månedsbrev fra 16-meteren, april-19

image

Månedsbrev fra 16-meteren, april-19

  • 01-04-2019

Hei, hei alle sammen! Ny måned står for tur.

Litt om måneden som har gått:

Vi har hatt en fin måned på avdelingen. Eventyret om den lille røde høna er blitt godt tatt imot av barna. Det er en veldig aktiv gjeng som er med i samlingsstund. I eventyret er det mange ulike dyr, og dette er noe som fenger aldersgruppen vår. En gruppe barn fikk være med på fellessamling, og de var så gode! De levde seg godt inn og snakket høyt og tydelig, de fikk masse skryt etterpå. Sangen som er en stor slager nå er "Hva sier den kua som går i enga..", denne henger i garderoben for dere som ikke kan den. Vi har og fått undret oss litt over kunsten vår. Snakket om hva vi ser i bildet, om følelsene i bildet og om fargene. Det er spennende forslag som kommer fra barna, og fantasien settet i sving. Vi fortsetter med samme tema nå i april. 

5 mars hadde vi en kjempe kjekk fargefest! Barna var med å pynte avdelingen i all salgs farger på vegger, vindu og i tak. Vi hadde en gøy samling på Stadion med eventyr, sang, dans og ballonger. 

Mye fin lek på avdelingen, inne og ute. Vi ser en begynnende rollelek der barna planlegger leken, og lever seg veldig inn. De leker mye at de skal på Leos lekeland. Da pakker de med seg alt de klarer og rigger seg til bak stolene. Flere av barna har blitt storesøsken, dette viser igjen i leken. De passer godt på dukkene, gir de mat og ny bleie. Eller at de selv er babyer. Ute lekes det Mikkel Rev, da løper de å gjemmer seg i skogen før reven kommer. "Maling" med pinner der lekeapparatene får nye farger "på liksom" er og noe som barna leker mye.


Viktige datoer nå i april: 

4 april: Foreldremøte og generalforsamling kl.18-20.

6 april bytte /gi bort dag kl.10-12, se eget skriv. 

10 april drar hele barnehagen på påsketur til Fritidsgården. Vi griller pølser, så barna trenger ikke niste med seg. Men det er lov å ha med litt ekstra i sekken denne dagen. Saft, frukt, kjeks, chips. (ikke snop). 

11 april inviterer vi til påskefrokost kl. 8. 

Uke 15 går vi bort fra faste aktiviteter. Da er det påskeaktiviteter som er i fokus. Sanger vi vil synge er : Hvor bor du lille kylling, Lille kalle, En liten kylling i egget lå.

15 og 16 april har barnehagen åpent fra 7.30-16.30, 17 april 7.30-12. Disse tre dagen er vi sammen med Tverrliggeren. Når dere levere barnet må dere følge over på Tverrliggeren. Det er personal fra 16-Meteren alle tre dagene.


Da vil vi ønske dere alle en riktig god påske! Kom til oss om det er noe dere lurer på.

Hilsen Grete, Benedicte, Maren, Ida, Fadi og Hanne!