fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Månedsbrev September Målgården

image

Månedsbrev September Målgården

  • 01-09-2019

Hei og velkommen til et nytt barnehageår alle sammen!

Nå har vi så smått kommet i gang med det nye barnehageåret. Vi har i de siste ukene hatt tilvenning på Målgården, og vil fortsette med dette videre fremover. Det har begynt seks nye barn i august hvorav tre barn kommer fra 16 meteren. Disse barna er Nikolai, Vetle, Josefine, Kaia, Ewen og Victoria. I tillegg skal Matheo begynne hos oss i september og Maeve i oktober. Vi ønsker alle velkommen.

Tilvenningen har gått veldig fint og vi gleder oss til å bli bedre kjent med den nye barnegruppen på avdelingen.

Hanna begynte også på Målgården i august og hun har allerede blitt godt kjent med barna og de voksne på avdelingen.

For at vi alle skal venne oss til den nye barnegruppen på avdelingen, vil vi bruke god tid og ta det rolig den første tiden. Det viktigste er at alle skal føle seg trygge i barnehagen, både på de voksne og seg imellom. Vi kommer til å prøve oss litt frem med faste aktiviteter i uke 37 (se månedsplan). Dersom vi ser at noen av barna trenger litt mer tid prøver vi å legge opp dagen etter dette.

Tema for september vil være tilvenning og vennskap, vi synger sanger og leser bøker om vennskap. Bruker bilder o.l. for å få til samtaler rundt dette temaet.

Vi skal også bli kjent med bamsen "Bjørnis" når vi skal ha om brannvern i uke 38. Da kommer vi blant annet til å trene på hva vi skal gjøre dersom brannalarmen går.

Her kommer en oversikt over hverdagsaktivitetene i barnehagen og på Målgården:

Mandag : Morgentrim kl. 08.45 på Stadion, ledermøte og avdelingsmøte. Målgården passer barna på Cornerflagget fra kl.09.30-10.30 når de har avdelingsmøte.

Tirsdag : Cornerflagget passer barna på Målgården når vi har avdelingsmøte kl. 08,30-09.30. ABC-gruppe for førskolebarna starter kl. 09.30. Vi skal ha fokus på skoleforberedende aktiviteter og sosial kompetanse. Egen plan for ABC-gjengen vil komme.

For 1-4 åringene vil vi ha fokus på fysisk aktivitet hver tirsdag. Vi vil da ha ulike opplegg og aktiviteter som f.eks hinderløype, ball-lek, sporløype o.l. ute, på turer, fellesrommet oppe og trimrommet nede.

Onsdag : Denne dagen har vi tur dag. Da går vi på tur hele avdelingen sammen. Husk sekk med matpakke, drikke og sitteunderlag. Drikken kan bestå av vann/melk/biola/smoothie. På kalde dager er det gjerne godt å ha med varm drikke som f.eks kakao/toddy. Vi anbefaler sekk som kan "klikkes"/festes med stropper igjen fremme på bryst og mage. Dette for å gi barna en god opplevelse ved å gå med sekk på tur. Vi unngår at sekken glir ned og blir hengende på armene til barnet.

Torsdag : Annenhver uke baker vi f.eks. rundstykker, horn m/ost og skinke/lager varmmat sammen med barna. Når vi ikke baker/lager mat har vi aktiviteter på fellesrommet oppe eller nede på trimrommet, eller vi har formingsaktiviteter på avdelingen.

Fredag : Morgentrim kl. 08.45, fellessamling på Stadion kl. 09.30 og varm lunsj. Vi har felles bursdagssamling i slutten av en måned for de barna som har fullt år. Da får de krone og kappe på seg og sitter foran de andre barna, og får velge sanger, det er stas :)

Praktisk informasjon

Fint hvis dere kommer i barnehagen til kl. 09.30. Dersom dere kommer senere, barnet er sykt eller dere skal ha fri, er det fint om dere gir beskjed til oss innen kl. 09.30.

Barnehagen skal ha foreldremøte torsdag 19.september kl. 19.00-20.30, håper dere kan komme. Fra kl. 20.30-21.00 er det møte for ABC-foreldre. Fint hvis dere skriver dere opp på listen som henger på tavlen i garderoben, slik at vi vet hvor mange som kommer.

Lørdag 21. september arrangerer SU Bli kjent dag/familiedag på Fritidsgården kl. 11.00-13.00. Hver familie tar med seg mat og drikke til seg selv. Håper flere har mulighet for å ta turen opp denne dagen.

Onsdag 25. og torsdag 26. september kommer fotografen til barnehagen. Målgården skal fotograferes torsdag 26. september. Denne dagen vil også søsken fotograferes.

Når det gjelder bilder av barna, informerer vi om at dere kan printe ut bilder selv dersom dere ønsker dette. Vi legger ut bilder fra hver avdeling på nettsiden, 1 gang i uken.

Minner også om at det er viktig å merke klærne til barna deres.

Er det noe dere lurer på er det bare å ta kontakt med oss.


----- Wenche, Pål, Marius, Hanna og Vigdis ----