fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Månedsbrev Tverrliggeren, oktober 2019

image

Månedsbrev Tverrliggeren, oktober 2019

  • 29-09-2019

Hei alle sammen! Nå er September nesten over, og vi går nå over til Oktober. Den siste måneden har vi merket at høsten er på vei, og vi har kjent på både vind og regn. Vi er mye ute og kler oss etter været- som har variert veldig denne måneden. Vi har vært ute i jakke, dress og regntøy. Barna koser seg i både sol, regn og vind. De siste månedene har vi sett mange nye vennskap bli til, noe som gleder oss i personalet. Barna lærer hverandre å kjenne bedre og bedre. Vi er kommet godt i gang med faste aktiviteter, og det er godt for barna med litt faste rutiner. Vi har allerede rukket å ha noen fine turer, kjekt å komme oss litt ut av barnehagen. 

I September danset vi blime-dansen sammen med hele barnehagen, dette var veldig populært for noen av barna. Vi øvde hver dag i ukene før fellesdansen, og på selve dagen storkoste barna seg. Det har blitt spurt om vi kan danse igjen av noen av barna som syntes det var veldig stas. 

Vi har hatt brannvernuke, der det var fokus på hva vi gjør hvis brannalarmen går i barnehagen og hjemme. Barna har vært veldig flinke til å høre etter, og vet nå godt hva de skal gjøre om alarmen skulle gå. Vi hadde to øvelser denne uken, som var både kjekt og litt skummelt for barna. 

Temaet for de neste 2 månedene er boken "Gruffalo", som allerede er en stor hit hos barna. I boka møter vi ulike dyr, som skremmes vekk av en liten mus fordi han kjenner en "gruffalo". Det er fokus på ulike deler på kroppen, som også vi skal ha et spesielt fokus på de neste månedene. Nå som høsten er her skal vi også følge med på trær og blader, og se på forandringene rundt oss. 

Vi har vært heldige å få ha en praksiselev hos oss noen uker nå i høst, hun heter Kristine. Hun har vært her nå i uke 38-40, og kommer igjen i uke 45-47.

Det er fint om dere kan gi beskjed dersom deres barn skal ha høstferie. Det henger en lapp på oppslagstavla som dere kan skrive dere på.

Vi er blitt invitert på aktivitetsdag på Jåttå videregående skole av praksiselevene som har vært her noen uker nå. Dette gjelder for de barna som er født i 2015. 

I år er lanternefesten 07.november. Til lanternefesten pynter vi glass, og det hadde derfor vært fint om dere kan ta med syltetøyglass eller lignende. Glassene må merkes med navn. Mer informasjon kommer. 

Foreldresamtalene blir i uke 45.

Hilsen oss på Tverrliggeren,
Ester, Ragny, Kristine, Liv og Frida!