fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Månedsbrev fra 16-Meteren, oktober-23

image

Månedsbrev fra 16-Meteren, oktober-23

  • 01-10-2023

Hei, hei alle sammen.
Tilvenningsperioden har gått fint, og vi ser at alle barna viser trygghet og trivsel i barnehagen. De har blitt godt kjent med hverandre, personalet og barnehagens rutiner. De nye barna og de som har gått ett år på avdelingen har nå blitt en gruppe. Det er mye kjekk lek både inne og ute. Og gjensynsgleden er stor hver morgen. 


I uke 37 startet vi opp med faste aktiviteter som tur, baking, lek på Stadion, morgentrim og fellessamling. Dette har gått kjempefint, og den første fellessamlingen med alle barna samlet oppe på Stadion gikk over all forventning. Barna satt som lys og fulgte med på det som skjedde. Vi har hatt noen koselige turer til Fritidsgården, og til lekeplasser. Barna trives på tur, og de er kjempeflinke å gå. Vi er heldige som har så flotte turområder i nærmiljøet. 
I uke 38 var det nasjonal brannvernuke. Vi hadde samlinger om tema der barna fikk høre lyden av brannbil, brannalarmen, prøve brannhjelm og vi fikk besøk av en liten Bjørnis bamse. Brannalarmen gikk to ganger, der 16-Meteren skal stille opp ute ved skuten. Dette gikk veldig bra, og ingen av barna ble veldig redde. 


I år er felles tema for barnehagen eventyr. På 16-Meteren vil vi i oktober og november ha fokus på eventyret om Bukkene Bruse. Vi vil ha samlinger med konkreter og sangkort. Vi vil trekke eventyret inn i lek ute og inne, sporløype, dramatisere og ha formingsaktiviteter knyttet til tema. Temaplanen for perioden henger på tørkeskapet. 
Vi vil gi barna tid og rom til å mestre og delta i ulike hverdagsaktiviteter som av og påkledning, rydde, smøre egen mat, spise selv. Her setter vi forventninger ut i fra barnas alder og modenhet. Vi vil og jobbe med de ulike lekesonene på avdelingen. Bilene leker vi med i  bilkroken, kjøkkenleker i kjøkkenkroken osv. Og at vi rydder opp når vi er ferdige å leke. 


Praktisk informasjon:

Uke 44-48 kommer det elever fra Jåttå vidergående skole som skal være i praksis hos oss. 
Om dere skal ha fri i skolens høstferie i uke 41, skriv dere opp på lappen som henger i garderoben. 
I starten av november blir det lanternefest i barnehagen (mer info kommer). Ta med et tomt syltetøyglass merket med navn. Vi skal lage lykter. 
Husk å merk alle klær og eiendeler med navn. 


Kjekt at så mange hadde anledning til å komme på foreldremøtet. Ta kontakt med oss om det er noe dere lurer på.
Hilsen Victor, Benedicte, Grete, Anita, Brancika, Mats og Hanne.