fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

månedsbrev fra Tverrliggeren

image

månedsbrev fra Tverrliggeren

  • 31-10-2023

Hei alle sammen.
I oktober startet vi med eventyret om «De tre bukken Bruse» som hovedtema, eventyr engasjerer barn i alle aldre og vi vet at det er et godt verktøy for utvikling av språk. De opplever spenning og   glede ved gjentakelse, i tillegg til å lære om begreper som mindre til størst, over, under osv. Gjentakelse er viktig for de yngste, refleksjoner for de eldre barna kan være at vi trekker frem hvem som er størst når den store bukken ikke er der. Barna leker eventyret både inne i barnehagen og på tur når vi finner «broer» i lekemiljøet, de bytter på å ha de forskjellige rollene og vi sier det er greit å ha mange små eller store bukker i leken. Noen av barna har fremført eventyret på fellessamling. Vi fortsetter med samme tema i november frem til uke 47.

I lesestund leser vi bøker om tema som barna er opptatt av i tillegg til at vi finner bøker som handler om å ta vare på hverandre og være gode venner. I høst har vi og latt barna få fortelle sine egne historier som de forteller, disse er ofte basert på erfaringer de har i tillegg til at de har et skummelt innslag. Det er flott å se at barna er gode på å lytte til hverandre. Det er mye fin lek på Tverrliggeren, og vi ser at barna kan ta hensyn til hverandre på tvers av alder. Vi passer på at de eldre får leke i fred når de trenger det, samtidig som de viser omsorg og trekker de yngre med i leken når det passer. De yngste barna har sine arenaer der de får tumle og leke sammen i forhold til sine behov.

Kurset på Steps Dansestudio for 4-åringene har vært veldig populært, siste gang blir fredag 3. november. Vi håper på å få mulighet til å tilby dette og til neste år.

Lanternefesten blir torsdag den 2. november, med oppmøte på fritidsgården kl. 1730 for de som vil være med. Da blir det lys-tog ned til barnehagen hvor det vil blir salg av lapskaus og ting barna har laget. Barna har laget noen flotte lykter av glassene dere har tatt med, ogvi håper mange har anledning til å delta. (Dere setter selv lys i lyktene, for eksempel led-T lys)

Leonora som går på barne- og ungdomsarbeiderfag på Jåttå videregående skole skal være hos oss tre dager i uken fra uke 44-48. Hun har vært innom og hilst på oss og vi gleder oss til hun begynner.

I uke 46 blir det foreldresamtaler for de som ønsker det, lister blir satt opp i garderoben.

I uke 48 går vi ut fra en del av de faste aktivitetene og begynner å forberede jul i Gauselbakken. Det blir fortsatt morgentrim og felles adventsamling på fredager. Dere trenger ikke ta med tursekk fra uke 48 og ut året.

Hvis der er noe dere lurer på er det bare å komme til oss!
Hilsen Benedicte, Sondre, Christer, Isabel, Kristine, Ashu og Ragny Hei alle sammen.