fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Månedsbrev fra Målgården

image

Månedsbrev fra Målgården

  • 31-10-2023

Hei alle sammen!
En ny høstmåned står for døren. Det blir kaldere og mørkere, spesielt om morgenene. I oktober har vi sett mye endring i naturen både på tur og ute i barnehagen. Barna har vært med og raket løv som falt ned. De har også fått lekt med vann og laget mye sorpekaker ute i sandkassen. Vi har vært mye ute og hatt noen kjekke turer. Da snakket vi mye om forandringer i naturen som skjer i høsten. Barna plukket opp de fargerike høstbladene, nøtter, kongler og storkoste seg.
Barna liker godt når vi har sang og bevegelse ute og hinderløype ser vi også at de synes er veldig kjekt. Det har vært veldig populært med hinderløype i oktober, uansett var det på planen eller ble det tatt spontant. I oktober har vi jobbet med tema "Høst, farger" og har hatt eventyret om "Gullhår og De tre bjørnene". Vi har lest eventyret, brukte både bilder og konkreter til eventyret, dramatisert det i samlingsstund i skogen og på fellessamling for hele barnehagen. Vi har hatt sporløype om de tre bjørnene på tur i skogen. Det var kjempe kjekt!! Både store og små liker eventyret og bruker dette eventyret daglig i leken.
Formingsaktiviteter denne måneden har vært forberedelsen til Lanternefesten som vi skal ha nå i november, barna har blant annet laget seg fine lykter som de skal bruke.
4-åringene har danset på Steps dansestudio, noe som har vært veldig kjekt. Det har vært også stas å ta bussen til dansestudio og tilbake.
ABC-gruppen er alltid glad når de skal på sine opplegg på tirsdager. I november skal de begynne å øve på nissedansen de skal fremføre på Luciafrokosten.
Vi vil fortsette å jobbe med eventyret om "Gullhår og de tre bjørnene" i november. Vi skal også lære oss nye rim, regler og sanger knyttet til eventyret.
I uke 44 kommer det en elev fra Jåtta vgs. som skal være i praksis hos oss 3 dager i uken fra uke 44-48. Hun heter Maria. Vi gleder oss å bli kjent med henne.
Vi ser frem til å ha foreldresamtaler med dere i uke 44.
Tiden mot jul går fort. i uke 48 går vi ut av faste aktiviteter, og begynner og forberede oss til jul. Barna trenger derfor ikke å ha tursekk med seg før i Januar igjen.
Praktisk informasjon:
Torsdag 2 november er det lanternefest i barnehagen, da møtes vi på fritidsgården kl. 17.30 og går i lystog ned til barnehagen, hvor det blir salg av lapskaus og bilder som barna har laget. Veldig fint å se på alle flotte lyktene, som barna har malt og pyntet. Håper mange kan være på dette. Påmeldingsskjema er på tavlen i garderoben.
Fredag 17 november er det planleggingsdag. Barnehagen er da stengt.
Nå når det begynner å bli så kaldt, ber vi dere sjekke at barna har nok varme klær. Fint om dere også fyller på med ekstra tøy/skift til barnet. Vi setter pris hvis det står barnas navn på klær og sko. 
Ønsker dere en fin november og god feiring for dem som markerer Duvali den 12. november en spesiell høytid som feires i India og Sri Lanka og for dem som markerer St. Andrew`s Day den 30 november -  Skottlands nasjonaldag.
Høsthilsen fra Ester, Dominika, Frida, Vigdis og Tatiana.