fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Månedsbrev januar 2024

image

Månedsbrev januar 2024

  • 01-01-2024

Hei alle sammen! Vi ønsker alle et riktig godt nytt år og takker så mye for det gamle. Håper alle har hatt en deilig jule-og nyttårsfeiring. Desember var en koselig måned på Målgården. Vi ønsket å skape en rolig førjulstid med mye kos. Vi håper at de yngste barna fikk spennende erfaringer med sin første julefeiring og for de eldste barna var førjulstid og julestemmning magisk og uforglemmelig. Vi har bakt julebakst som vi har kost oss med i hverdagen. Vi har vært på julekonsert i Stavanger konserthuset. Vi har sunget julesanger og trukket kalender med spennende oppgave fra Julenissen som ble gjennomført. Barna syntes det var stor stas å lage julegaver til dere. Barna hørte historien "24 dager til jul". De var veldig opptatt av denne historien og gledet seg til hver samling for å høre hva som skjedde med de to musene videre. 
Luciafeiringen med tog, sang, dans og frokost var også kjempekoselig. Tusen takk for at så mange av dere kom. Høydepunktet i desember var nissefesten med besøk av julenissen. Det var mange søte små nisser som møte forventningsfullt opp i barnehagen. Og tenk at selveste nissen kom på besøk med en gave til alle.
Til jul var vi så heldige å få penger fra barnehagen som vi kunne handle for. Det ble vi kjempeglade for. Vi har handlet masse leker. Det er alltid kjekt ,med noe nytt!!
I januar begynner vi med faste aktiviteter. Husk å ta med tursekk med nistepakke og drikke. Fint om dere legger oppi sitteunderlag til barnet.
I de to kommende månedene skal vi jobbe med eventyret om "Skinnvotten". Dette er et Ukrainsk eventyr som handler om dyr. Vi vil tilpasse eventyret til alle aldersgrupper. Dette eventyr byr på mye fantasi i tillegg til glede, spenning, humor og inneholder flere overraskelser. Barna skal få bearbeide eventyret på allsidige måter. I samlingene våre vil vi bruke konkreter, bilder, lese bok, ha rollespill, synge sanger og ha ulike kreative aktiviteter. Når barna blitt godt kjent med eventyret skal barna dramatisere eventyret selv med å prøve de ulike rollene. Eventyret har også et rikt innhold av rim og bruk av rytme, noe som bidrar til å fremme barnas språkutvikling. Vi vil også gå i dybden på det matematiske innholdet i eventyret. Her skal barna bli kjent med ulike størrelser, form, telling og mengde. 
ABC barna starter med svømming den fredagen 05.01. De gleder seg mye. Det blir kjempe kjekt.
Nibedita skal slutte på Målgården og en liten jente Amanda skal starte i januar. Vi ønsker henne velkommen. 
Nå som det er vinter, håper vi selvfølgelig på snø. Da vil vi renne på akebrett i barnehagen og gå på tur til akebakkene i nærheten.
Tirsdag 2. januar - plannleggingsdag. Barnehagen er stengt.
Vi minner dere om å se litt i kassen til barnet for å sjekke om det er nok tøy. Fint om det også er fleece og ull til barnet. En kuldekrem og lypsyl kan også være greit. Vi ser mange barn som slikker seg rundt munnen og da blir de så lett såre. Vi ber dere også om å merke tøy og sko til barnet.
Vi ser frem til en fin januar på Målgården
Med vennlig hilsen Frida, Ester, Tatiana, Vigdis og Dominika.