fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Månedsbrev for Målgården mars

image

Månedsbrev for Målgården mars

  • 28-02-2024

Da legger vi bak oss vintermånedene og gleder oss til årets første vårmåned. I februar har vi fått opplevd å markere samefolkets dag og vi har hatt fargefest nå i slutten av måneden. 

Snøen kom også i februar måned og barna har lekt og kost seg i snøen med både aking og laget snømenn. Vi hadde fine turer til ulike akebakker i nærmiljøet, oppe ved fritidsgården og bakken ved den gule ormen. Vi er så heldige som har fritidsgården i nærmiljøet og barna liker godt å gå dit på turdagene våres. Vi har fått være med på ulike opplegg som fugletitting og spinne ull fra sauene.
Vi har hatt eventyret om Skinnvotten i januar og februar, et veldig passende eventyr å ha om vinteren.  Barna har fått være med og dramatisere eventyret både inne på fellessamling og ute i skogen på tur. Barna er blitt godt kjent med eventyret og kan navnene på alle dyrene, som f.eks «Friskefrosk Langelår», «Pilemus Silkehår» og «Ulven Aldrimet».
Vi skal nå ha eventyret om «gutten som hadde vondt». Dette eventyret handler om en gutt som går ut på tur og treffer ulike dyr som hjelper ham med å bli frisk igjen ved å gjøre ulike fysiske bevegelser. Vi har fokus på kroppen våres og hva vi kan gjøre med den.
I tillegg skal vi før påsken ha ulike påskeaktiviteter og lese boken om «Den store kyllingen». Vi lager forskjellig påskepynt som barna skal få ta med seg hjem til påskeferien.
Vi får en ny gutt som starter hos oss nå i begynnelsen av mars, han heter Alfred og ble 1 år i november, vi ønsker ham velkommen til Målgården.
Viktige datoer
Onsdag 20.mars – hele barnehagen går på påsketur sammen opp til fritidsgården og griller pølser og barna kan få ta med seg noe chips/kjeks o.l. i sekken sin. Mere info kommer.
Fredag 22.mars – vi inviterer dere foreldre til å spise frokost med oss i barnehagen fra kl.08.00-09.00. Mere info kommer.
Ønsker at dere går gjennom boksene/hyllene og sjekker at klær er merket med navn. Vi ser at det er en del klær, spesielt votter som ikke har navn på. 
Uke 12 og 13 går vi ut av de faste aktivitetene og fokuserer på påskeaktiviteter. I uke 13 er det innskrenket åpningstid, da åpner barnehagen kl.07.30-16.30, onsdagen før påske er åpningstiden kl.07.30-12.00.
Vi skal feire en del bursdager i mars, og det synes barna er veldig stas. Når vi har samling for bursdagsbarnet får de andre barna velge om de vil gi barnet en klem, en «high-five» eller si en fin ting til barnet. Dette synes vi fungerer fint da hvert enkelt barn da kan få lov til velge selv det den føler seg komfortabel med. Etter at vi har skutt opp «raketter» går vi og tegner fine tegninger som bursdagsbarnet kan ta med seg hjem.
Dersom det er noe dere lurer på ønsker vi at dere tar kontakt med oss, enten ved å ta en telefon eller ved levering/henting.
Hilsen Dominika, Ester, Tatiana, Frida, Brankica og Vigdis